surówka z kapusty z rzodkiewką i miętą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Umyj i osusz warzywa i zioła.
Krok 2:

Posiekaj kapustę.
Krok 3:

Rzodkiewki pokroić w paski.
Krok 4:

Ogórki również pokroić w paski.
Krok 5:

Pokrój pomidory na pół.
Krok 6:

Drobno posiekaj miętę.
Krok 7:

Tankowanie.
Krok 8:

Połącz masło z solą i cukrem, lekko podgrzej, aż się rozpuszczą. Ostudzić.
Krok 9:

Połącz warzywa i zioła w salaterce. Skrop dressingiem i wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g

