Sałatka z kapusty z rzodkiewką i miętą

Łatwa wiosenna sałatka. Idealny do żywienia dietetycznego. Mięty nie można dodawać do sałatki.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 64 % 9 g
węglowodany 29 % 4 g
106 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj i osusz warzywa i zioła.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj kapustę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rzodkiewki pokroić w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ogórki również pokroić w paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój pomidory na pół.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj miętę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Tankowanie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połącz masło z solą i cukrem, lekko podgrzej, aż się rozpuszczą. Ostudzić.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połącz warzywa i zioła w salaterce. Skrop dressingiem i wymieszaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy