sos sałatkowy z masłem dyniowym
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
aby stworzyć niepowtarzalny smak dressingu, wybierz suszone zioła bez zmiany preferencji. Bardzo lubię bazylię, więc wziąłem ją. A także suszona cebula i mieszanka różnych ziół. Wszystkie składniki należy przyjmować w postaci suszonej, w przeciwnym razie ugotowany olej stanie się bezużyteczny.
w suchym i czystym pojemniku rozłóż wybrane suche zioła i napełnij je olejem dyniowym (rafinowanym). Szczelnie zamknij pokrywkę i ukryj pojemnik w chłodnym ciemnym miejscu na 6-7 dni. W tym czasie należy zaparzyć olej.
ciesz się aromatycznym olejem dyniowym!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Masło dyniowe - 896 kcal/100g