gniazda makaronu ryżowego
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
posiekaj czosnek i orzechy, wlej oliwę z oliwek, sok z cytryny, dodaj sól, wymieszaj.
ugotuj makaron ryżowy w osolonej wodzie. Po spłukaniu dobrze.
dodaj sos orzechowo-czosnkowy do makaronu, wymieszaj.
ułóż makaron w kształcie gniazda. Połóż oliwki, oliwki na środku, imitując ptasie jaja. Udekoruj naczynie ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g