Flirt Sałatkowy
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
schłodzić ser topiony lub lekko zamrozić w zamrażarce, aby dobrze się zetrzeć. Ugotuj jajka, obierz pomarańczę.
układaj warstwami:
- tarty ser topiony na grubej tarce, siatka majonezu,
- posiekane jajka, posmarowane majonezem,
- pokrój pomarańczę na kawałki, ułóż na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g