tłuczone ziemniaki & quot; pająki"

dzieci pokochają cudowną historię na talerzu! Prosty przepis dla mam! Jeśli twoje dzieci nie jedzą dobrze, spróbuj zrobić im tłuczone ziemniaki, z których po prostu nie mogą odmówić!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 85 % 17 g
77 kcal
IG: 41 / 59 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Połóż tłuczone ziemniaki na talerzu, spłaszcz łyżką.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Narysuj na nim pajęczynę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Za pomocą keczupu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pióra szalotki na sześć segmentów o tej samej długości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zegnij każdy segment na środku i na krawędziach.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    To będą nogi pająka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przeciąć ziarna kukurydzy w poprzek, pozostawiając górę nie naciętą. Rozłóż połówki. To będą oczy pająka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Źrenice można zrobić z jaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Oliwka stanie się ciałem. To wszystko, Pająk na pajęczynie jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy