Zielona kapuśniak z ziemniakami i jajkiem bez mięsa
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Obierz ziemniaki, pokrój w plastry.
zalać wrzącą wodą, gotować przez około 20 minut na małym ogniu, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane.
następnie dodaj pół paczki posiekanego szczawiu i ubite jajko. Posolić. Doprowadzić do wrzenia i to wszystko. Danie jest gotowe.
dodaj zioła i śmietanę według uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g