Zielona kapuśniak z ziemniakami i jajkiem bez mięsa

w bardzo smacznej zupie szczawiowej zdecydowanie powinieneś dodać śmietanę! Łatwość przygotowania i smak. Uwielbiam lekkie, takie bardzo lekkie jedzenie, z kwaskowatością szczawiową jest bardzo smaczne. To naprawdę łatwa zupa.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 71 % 5 g
30 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

Obierz ziemniaki, pokrój w plastry.



zalać wrzącą wodą, gotować przez około 20 minut na małym ogniu, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane.

następnie dodaj pół paczki posiekanego szczawiu i ubite jajko. Posolić. Doprowadzić do wrzenia i to wszystko. Danie jest gotowe.

dodaj zioła i śmietanę według uznania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Szczaw - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy