makaron z bakłażanem, papryką i cukinią
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc przede wszystkim umyj warzywa pod bieżącą wodą i pokrój je. Lepiej pokroić paprykę na małe kawałki, cukinię w plasterki – a bakłażana w kształcie prętów.
następnie rozgrzej piekarnik. Powinno być dość gorąco, 200 stopni, a ty na razie wkładasz wszystkie pokrojone warzywa do formy, polej oliwą z oliwek i dopraw. Cóż, wszystko mieszamy, przenosimy formę do piekarnika ,a gdy sos się gotuje (zajmie to około pół godziny), gotujemy makaron. Następnie wymieszaj jedno z drugim i podawaj. Czarująco pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g