sos do makaronu z serem orzechowym
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj warzywa, obierz czosnek, włóż je do miksera i dopraw solą. Następnie dodaj orzechy (jeśli są orzeszki piniowe, też nie zaszkodzą). Następnie ubij wszystkie te składniki, aż będą jednorodne. Teraz głównym składnikiem jest dodanie serów (lepiej, jeśli twardy ser jest owczy) i zaczynamy wlewać masło, stopniowo mieszając. Tutaj lepiej nie używać miksera, ponieważ podgrzeje olej, a to znacznie zepsuje smak. W dobrym sosie liczy się nawet półtony.
Przenieś sos do naczynia i włóż lodówkę. Niech leży przez 1-2 tygodnie w zamkniętym pojemniku, parzy.
więc mamy piękny makaron do makaronu, ten sam składnik, który czyni go prawdziwym narkotykiem dla każdego smakosza.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g