Zupa z białej fasoli z wędzoną kiełbasą na bulionie

bogata w białko pyszna i obfita zupa z pewnością rozgrzeje Cię zimą! Zupa jest przygotowywana szybko, jeśli bulion jest gotowany z wyprzedzeniem (na przykład wieczorem), około 30 minut. Zupa jest bogata, o wyraźnym wędzonym smaku (pomimo niewielkiej ilości wędzonej kiełbasy). Cóż, bardzo smaczne! Zapach!!! Spróbuj!
LanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 6 g
tłuszcze 17 % 3 g
węglowodany 50 % 9 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

zagotuj bulion (wyjmij mięso z bulionu, a następnie dodaj je pod koniec gotowania, drobno posiekaj lub użyj według własnego uznania w innych potrawach).

dodaj drobno posiekane ziemniaki.

połowę fasoli można zmielić w blenderze, a następnie dodać do bulionu, resztę włożyć w całości.

na oliwie z oliwek podsmaż cebulę, włóż do niej czosnek, a także pomidory (ja użyłam konserwy) i gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut.

teraz włóż warzywa do zupy z białej fasoli.

 kiełbasę drobno posiekać, usmażyć i dodać do zupy. 
sól i dobrze pieprz.
gotuj przez 10-15 minut.
na koniec dodaj liść laurowy i zielenie.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy