zupa z białej fasoli z wędzoną kiełbasą na bulionie
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
zagotuj bulion (wyjmij mięso z bulionu, a następnie dodaj je pod koniec gotowania, drobno posiekaj lub użyj według własnego uznania w innych potrawach).
dodaj drobno posiekane ziemniaki.
połowę fasoli można zmielić w blenderze, a następnie dodać do bulionu, resztę włożyć w całości.
na oliwie z oliwek podsmaż cebulę, włóż do niej czosnek, a także pomidory (ja użyłam konserwy) i gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut.
teraz włóż warzywa do zupy z białej fasoli.
kiełbasę drobno posiekać, usmażyć i dodać do zupy.
sól i dobrze pieprz.
gotuj przez 10-15 minut.
na koniec dodaj liść laurowy i zielenie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g