zupa z wędzonego boczku z soczewicą

wspaniały przepis na obfitą i pyszną zupę specjalnie dla ciebie!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 18 % 2 g
węglowodany 45 % 5 g
63 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min
wcześniej tylko słyszałem lub czytałem o soczewicy. Nigdy nie gotowałam. Raz na rynku zobaczyłam ją na własne oczy. Wzbudziłem zainteresowanie-dlaczego nie ugotować mi tego jedzenia? Zadzwoniłem do moich przyjaciół – czy jest jakiś odpowiedni przepis kulinarny do wypróbowania. Nikt nie gotuje, nie. I poszedłem obejrzeć Internet, znalazłem! Po prostu uwielbiam gotować coś niezwykłego, ponieważ natknąłem się na ten przepis na zupę z wędzonego boczku z soczewicą, nie mogłem przejść obok. Gotowałem i nie żałowałem. strasznie sycąca zupa i lepiej ugotować ją z całą soczewicą, która jest zielonkawo-brązowa i nie wymaga wstępnego namaczania.

Tak więc, aby przygotować porcje 4-6, podgrzej olej w dużym rondlu, smaż na nim boczek – aż wypłynie z niego tłuszcz. Następnie dodaj przygotowane warzywa-cebulę, marchewkę i seler i smaż je na dużym ogniu, mieszając, aby wszystko miało czas na smażenie. Następnie dodaj soczewicę-umytą i odsączoną, a także słoik z pomidorami. Następnie włóż tutaj czosnek i wlej bulion.

gdy tylko bulion się zagotuje, przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj przez godzinę. 15 minut przed gotowaniem dodaj kapustę. Jeśli chcesz, dopraw-uwielbiam. Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Soczewica suszona nie gotowana - 340   kcal/100g
  • Soczewica suszona gotowana - 106   kcal/100g
  • Soczewica - 340   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy