skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zaczynamy więc od umycia mięsa i pokrojenia go na małe kawałki. Następnie napełnij go wodą, trochę soli i gotuj przez około półtorej godziny. Teraz drobno posiekaj obraną cebulę, zetrzyj obraną marchewkę na średniej tarce, pokrój obrane ziemniaki w drobną kostkę. Następnie na patelni kalcynujemy suchą, czystą kaszę gryczaną. Następnie smaż cebulę na patelni na oleju, aż będzie złota. Następnie dodaj marchewki i usmaż je z cebulą. Gdy mięso jest ugotowane, dodaj przygotowane ziemniaki do bulionu. Gdy bulion mięsny się zagotuje, dodaj do niego kalcynowaną kaszę gryczaną i gotuj naszą masę przez 10-15 minut. Po tym czasie dodaj smażoną cebulę i marchewkę do bulionu i gotuj zupę, aż będzie gotowa. Pod koniec gotowania dodaj do zupy pieprz, Lavrushka, seler, drobno posiekany czosnek, posiekane zioła.
Ilość wody można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g