Udekoruj paszteciki mięsne
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zaczynamy więc przygotowywać to danie od gotowania ziemniaków i rzepy w osobnych pojemnikach przez około 20 minut, aż będą całkowicie ugotowane.
Krok 3:
Następnie spuść wodę i pozostaw gotowe warzywa w pojemniku.
Krok 4:
Teraz za pomocą blendera lub maszynki do mięsa robimy puree z warzyw.
Krok 5:
Następnie dodaj śmietanę, masło i cebulę, dodaj sól i czarny pieprz do smaku, gałkę muszkatołową. Nadal ubijamy warzywa. Gdy cała masa stanie się jednorodna, rozłóż ją na talerzach w głównym naczyniu - kotletach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Rzepa - 30 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g