Udekoruj ziemniaki cebulą i czosnkiem

bardzo smaczny i aromatyczny dodatek jest idealny do mięsa! Dziś wieczorem przychodzą do nas Goście i postanowiłem zaskoczyć ich jakimś niezwykłym jedzeniem. Zdecydowałem się na nieco zmodernizowany przepis kulinarny na przystawkę z ziemniaków. Przeczytaj uważnie przepis kulinarny!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 21 % 5 g
węglowodany 71 % 17 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

zaczynamy od obierania ziemniaków, cebuli i czosnku. Cebulę kroimy w półpierścienie i kładziemy na dnie patelni. Teraz wyciśnij czosnek i rozprowadź na cebuli. Następnie ziemniaki kroimy w plastry o długości około pół centymetra i układamy w jednym rzędzie na cebuli i czosnku. Teraz wymieszaj wszystkie przyprawy z olejem roślinnym, dodaj dwie szklanki gorącej wody do masy, dobrze wymieszaj i napełnij warzywa tą masą. Następnie przykryj patelnię pokrywką, umieść ją na dużym ogniu, pozwól jej zawartości zagotować się, a następnie zmniejsz płomień do minimum i gotuj przez około 40-45 minut. Przez ostatnie 10 minut zawartość garnka powinna gotować się bez przykrycia. Po określonym czasie otrzymujemy bardzo satysfakcjonujący i smaczny dodatek! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy