skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zaczynamy od obierania ziemniaków, cebuli i czosnku. Cebulę kroimy w półpierścienie i kładziemy na dnie patelni. Teraz wyciśnij czosnek i rozprowadź na cebuli. Następnie ziemniaki kroimy w plastry o długości około pół centymetra i układamy w jednym rzędzie na cebuli i czosnku. Teraz wymieszaj wszystkie przyprawy z olejem roślinnym, dodaj dwie szklanki gorącej wody do masy, dobrze wymieszaj i napełnij warzywa tą masą. Następnie przykryj patelnię pokrywką, umieść ją na dużym ogniu, pozwól jej zawartości zagotować się, a następnie zmniejsz płomień do minimum i gotuj przez około 40-45 minut. Przez ostatnie 10 minut zawartość garnka powinna gotować się bez przykrycia. Po określonym czasie otrzymujemy bardzo satysfakcjonujący i smaczny dodatek! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g