wermiszel szybki

dzięki takiemu przepisowi każda gospodyni domowa może szybko i smacznie nakarmić rodzinę.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 8 g
tłuszcze 5 % 2 g
węglowodany 77 % 34 g
196 kcal
IG: 94 / 0 / 6

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

raz jechałem pociągiem z rodziną przez jeden dzień, potem z powrotem-tyle samo. Trzeba coś zjeść, więc zabrali ze sobą wermiszel szybki, czyli szybkie gotowanie. Muszę powiedzieć, że po raz drugi wszyscy nie lubili tego jedzenia tak bardzo, że kiedy wróciłem do domu, postanowiłem spróbować ugotować go według nowego, własnego przepisu kulinarnego. Oczywiście jest wystarczająco dużo zamieszania, ale warto spróbować!

pokrój cebulę na 4 części, a następnie drobno posiekaj, smaż na złoty kolor. Pokrój marchewki w kostkę i usmaż je cebulą. Tutaj kładziemy szynkę, również pokrojoną w kostkę. Zalej pomidory wrzącą wodą, obierz je, pokrój w kostkę, a także dodaj do cebuli. Następnie włóż tutaj gotowaną fasolę z kukurydzą. Posolić wszystko i przykryć pokrywką.

w międzyczasie posiekaj mały czosnek, a następnie dodaj go do naczynia. Sól i pieprz i ponownie pod pokrywą. Na patelni włóż makaron lub makaron do naszych składników i zalej wszystko wrzącą wodą. Gotuje się, aż makaron będzie gotowy. Zauważam, że wermiszel nie powinien unosić się w wodzie, więc z nim – ostrożnie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy