skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak usmażyć wątróbkę drobiową na patelni smażonej z cebulą? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Opłucz wątróbkę drobiową pod bieżącą wodą i połóż na ręczniku papierowym, aby usunąć z niej nadmiar wody.
Krok 2:
Obierz cebulę i opłucz w zimnej wodzie. Obraną cebulę pokroić w półpierścienie lub nieco mniejsze. Ale nie jest konieczne zbyt małe, ponieważ po ugotowaniu cebula stanie się bardzo miękka i nie będzie widoczna.
Krok 3:
Pokrój wątróbkę drobiową na duże kawałki.
Krok 4:
Do smażenia rozgrzej patelnię, aż będzie gorąca i wlej trochę oleju roślinnego. Ułóż posiekaną cebulę i smaż przez 1-2 minuty na małym ogniu, aż będzie przezroczysta.
Krok 5:
Następnie umieść przygotowaną wątróbkę drobiową na patelni. Wymieszaj z cebulą i gotuj przez 9-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Wątróbka drobiowa gotuje się bardzo szybko. Nie susz jej.
Krok 6:
Aby sprawdzić gotowość, rozbij największy kawałek. W środku nie powinno być różowego soku. Gotowa wątroba jest jednolicie szara. Aby zapewnić niezawodność, trzymaj go w ogniu przez kolejną minutę. Do smaku dodaj trochę soli i mielonego pieprzu do wątroby.
Krok 7:
Wątróbka drobiowa z cebulą jest gotowa! Idealnym dodatkiem do niego będą tłuczone ziemniaki lub gotowany ryż. Ułóż naczynie na talerzach i podawaj. Smacznego!
możesz w prosty sposób sprawdzić, czy olej rozgrzał się wystarczająco dobrze na patelni. Zanurz w nim drewnianą szpatułkę. Jeśli wokół niego zgromadzą się bąbelki, możesz rozpocząć proces smażenia.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g