smażone krewetki z czosnkiem

pyszna i oryginalna przekąska dla miłośników owoców morza! Gotuje się w kilka minut, okazuje się niesamowicie smaczny! Jedzenie takiego dania to jedna ciągła i nieopisana przyjemność! Polecam spróbować i tobie.
ilgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 18 g
tłuszcze 45 % 15 g
węglowodany 0 % 0 g
215 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy wszystkie produkty, których potrzebujemy do tego przepisu, który natychmiast zaskoczy Cię swoją prostotą i przystępnością cenową.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy od rozmrażania krewetek, mycia ich dobrze, oddzielania szyjek, obierania krewetek ze skorupy i nici jelitowej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie obieramy czosnek i drobno go siekamy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek smażyć obrane krewetki przez około 3 minuty ze wszystkich stron-powinny się Zaróżowić. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek do owoców morza i smaż, aż czosnek będzie złoty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj masło, wymieszaj, lekko usmaż, sól i pieprz według własnych upodobań.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Moja pietruszka i drobno posiekaj nożem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp pietruszką gotowe danie, podawaj je do stołu i czekamy na entuzjastyczne komplementy wszystkich, które nie będą długo czekać! Smacznego dla Ciebie i Twoich gości!

dopiero niedawno nauczyłam się robić tę niesamowitą przekąskę do piwa, która przekonała mnie, gdy tylko ją spróbowałam. Znalazłem kulinarny przepis na to danie w jednym czasopiśmie, stamtąd nauczyłem się smażyć krewetki z czosnkiem na patelni, wszystko okazało się dość proste. Moje pierwsze doświadczenie tak mnie zainspirowało, że ciągle wracam do tego przepisu, który już znam na pamięć. Teraz gotuję krewetki czosnkowe za każdym razem, gdy zbieram przyjaciół na piwo. Nikt jeszcze nie zrezygnował z takiej przekąski o niesamowitym smaku i pysznym aromacie! Jeszcze bardziej pokochałam to danie, gdy dowiedziałam się o zaletach krewetek. Okazuje się, że jedzenie tego owocu morza ma korzystny wpływ na zdrowie i ogólny wygląd. Potrawy z krewetek przyczyniają się do normalizacji tarczycy, poprawiają pracę układu sercowo-naczyniowego i nerwowego, przyspieszają metabolizm, mają działanie przeciwstarzeniowe itp. Ogólnie rzecz biorąc, zjedz to pyszne danie z korzyściami zdrowotnymi!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy