smażone serca z kurczaka z cebulą na patelni

z warzywami, miękkie i soczyste, łatwe do gotowania! Kiedy musisz ugotować coś pysznego na lunch lub rodzinny obiad, spróbuj usmażyć serca z kurczaka na patelni z cebulą. Aby uzyskać smak i bogatszy smak, dodaj marchewki i ulubione przyprawy!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 10 g
tłuszcze 55 % 16 g
węglowodany 10 % 3 g
190 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak pysznie usmażyć serca z kurczaka na patelni? Jeśli masz mrożone podroby, najpierw rozmroź je w temperaturze pokojowej. W celu szybszego rozmrażania serca można umieścić w chłodnej wodzie. Przygotuj również wszystkie inne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odetnij naczynia i nadmiar tłuszczu z serc, jeśli takie istnieją.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i marchewkę i opłucz w czystej wodzie. Użyłem czerwonej i cebuli, aby gotowe danie wyglądało jaśniej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój marchewki na małe kawałki, jak na zdjęciu lub pierścienie, jak chcesz. Pokrój cebulę w półpierścienie lub pióra.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na patelni z grubym dnem i krawędziami rozgrzej olej roślinny. Wyślij cebulę i marchewkę do smażenia. Jeśli masz grubsze marchewki, smaż je najpierw przez około minutę, mieszając, a następnie dodaj cebulę. Gotuj, aż uzyskasz złoty odcień i przyjemny zapach. Nie zapomnij wymieszać warzyw, aby się nie przypaliły.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmij cebulę i marchewkę z patelni łyżką do osobnego pojemnika. Wyślij serca na patelnię, smaż na dużym ogniu przez kilka sekund.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej wodę, sól i dodaj ulubione suche przyprawy do smaku. Po ugotowaniu zmniejsz kuchenkę do minimum, przykryj serca pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie otwórz pokrywkę, zwiększ ogień i odparuj cały pozostały płyn. W tym czasie serca osiągną pełną gotowość. Smażyć do pożądanego stopnia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyślij cebulę i marchewkę na patelnię, wymieszaj. Posyp zmielonym pieprzem. Użyj czerwonego lub czarnego ziele angielskie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowe, można podawać!

serca z kurczaka smażone z cebulą i marchewką na patelni podawane są jako samodzielne danie lub jako dodatek do ziemniaków gotowanych w różnych odmianach, makaronów, do wszelkiego rodzaju pikantnych owsianek i nie tylko. 

w razie potrzeby możesz wykluczyć marchewki z naczynia, a pod koniec gotowania dodać trochę czosnku, przepuszczonego przez prasę lub drobno posiekanego ręcznie.


takie jedzenie spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g

Podobne przepisy