skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak pysznie usmażyć serca z kurczaka na patelni? Jeśli masz mrożone podroby, najpierw rozmroź je w temperaturze pokojowej. W celu szybszego rozmrażania serca można umieścić w chłodnej wodzie. Przygotuj również wszystkie inne składniki.
Krok 2:
Odetnij naczynia i nadmiar tłuszczu z serc, jeśli takie istnieją.
Krok 3:
Obierz cebulę i marchewkę i opłucz w czystej wodzie. Użyłem czerwonej i cebuli, aby gotowe danie wyglądało jaśniej.
Krok 4:
Pokrój marchewki na małe kawałki, jak na zdjęciu lub pierścienie, jak chcesz. Pokrój cebulę w półpierścienie lub pióra.
Krok 5:
Na patelni z grubym dnem i krawędziami rozgrzej olej roślinny. Wyślij cebulę i marchewkę do smażenia. Jeśli masz grubsze marchewki, smaż je najpierw przez około minutę, mieszając, a następnie dodaj cebulę. Gotuj, aż uzyskasz złoty odcień i przyjemny zapach. Nie zapomnij wymieszać warzyw, aby się nie przypaliły.
Krok 6:
Wyjmij cebulę i marchewkę z patelni łyżką do osobnego pojemnika. Wyślij serca na patelnię, smaż na dużym ogniu przez kilka sekund.
Krok 7:
Wlej wodę, sól i dodaj ulubione suche przyprawy do smaku. Po ugotowaniu zmniejsz kuchenkę do minimum, przykryj serca pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.
Krok 8:
Następnie otwórz pokrywkę, zwiększ ogień i odparuj cały pozostały płyn. W tym czasie serca osiągną pełną gotowość. Smażyć do pożądanego stopnia.
Krok 9:
Wyślij cebulę i marchewkę na patelnię, wymieszaj. Posyp zmielonym pieprzem. Użyj czerwonego lub czarnego ziele angielskie.
Krok 10:
Gotowe, można podawać!
serca z kurczaka smażone z cebulą i marchewką na patelni podawane są jako samodzielne danie lub jako dodatek do ziemniaków gotowanych w różnych odmianach, makaronów, do wszelkiego rodzaju pikantnych owsianek i nie tylko.
w razie potrzeby możesz wykluczyć marchewki z naczynia, a pod koniec gotowania dodać trochę czosnku, przepuszczonego przez prasę lub drobno posiekanego ręcznie.
takie jedzenie spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g