Chude placki ziemniaczane smażone
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
wszelkie paszteciki zaczynają się od ciasta. Wszystko jest tradycyjne, bez improwizacji. Przesianą mąkę pszenną łączymy z cukrem solą i drożdżami, a następnie zamieniamy je w jedną masę, zalewając ciepłą wodą. Podejmuję się ugniatania ciasta, dodając do niego olej roślinny.
nadamy ciastu kulisty kształt. Smarujemy jego powierzchnię olejem roślinnym, a także miską, w której ta piłka będzie leżeć. Przykryj szmatką, na przykład ręcznikiem kuchennym, i pozostaw ciasto w spokoju na godzinę.
gdy ciasto rośnie, radzimy sobie z nadzieniem do ciast. W naszym przypadku jest to ziemniak. Ugotuj i zmiażdż, mieszając z czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Solić. Posiekaj zieleninę koperkową i posyp ją tłuczonymi ziemniakami, a także cebulą. Dokładnie przeszkadzamy.
wyjmujemy ciasto i kroimy je na dwie połowy. Obie połówki przetwarzamy na osobne kulki. Kulki zgniatamy i rozciągamy, aby zmieściło się wystarczająco dużo nadzienia.& nbsp; kapie łyżkę stołową na każdy przedmiot. Lepimy chude placki z ziemniakami. Gotowanie patelni. Na jego powierzchni rozprowadzamy 4 łyżki oleju roślinnego.
Cóż, to wszystko. Smażyć placki, aż ciasto nabierze dobrze znanego złotego odcienia.& nbsp;Jeśli chcesz pozbyć się nadmiaru oleju, połóż je na papierowych serwetkach, pozwól im się wchłonąć .
nadamy ciastu kulisty kształt. Smarujemy jego powierzchnię olejem roślinnym, a także miską, w której ta piłka będzie leżeć. Przykryj szmatką, na przykład ręcznikiem kuchennym, i pozostaw ciasto w spokoju na godzinę.
gdy ciasto rośnie, radzimy sobie z nadzieniem do ciast. W naszym przypadku jest to ziemniak. Ugotuj i zmiażdż, mieszając z czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Solić. Posiekaj zieleninę koperkową i posyp ją tłuczonymi ziemniakami, a także cebulą. Dokładnie przeszkadzamy.
wyjmujemy ciasto i kroimy je na dwie połowy. Obie połówki przetwarzamy na osobne kulki. Kulki zgniatamy i rozciągamy, aby zmieściło się wystarczająco dużo nadzienia.& nbsp; kapie łyżkę stołową na każdy przedmiot. Lepimy chude placki z ziemniakami. Gotowanie patelni. Na jego powierzchni rozprowadzamy 4 łyżki oleju roślinnego.
Cóż, to wszystko. Smażyć placki, aż ciasto nabierze dobrze znanego złotego odcienia.& nbsp;Jeśli chcesz pozbyć się nadmiaru oleju, połóż je na papierowych serwetkach, pozwól im się wchłonąć .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g