chude placki bez drożdży

bujne, przewiewne, pyszne, Miękkie, Delikatne, tanie, łatwe! Te chude placki są nie tylko bez drożdży, ale także bez jajek i bez nabiału. Minimum kalorii i maksimum przyjemności-są tak pyszne. Podawaj je na śniadanie lub kolację, ze słodkimi i pikantnymi sosami, kwaśną śmietaną.
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 30 % 14 g
węglowodany 62 % 29 g
258 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić chude placki bez drożdży? Przede wszystkim przygotuj niezbędne produkty, które będą potrzebne do przygotowania chudych naleśników. Weź wodę butelkowaną lub przegotowaną, zawsze ciepłą. Mąka-najwyższej jakości, pszenna. Ocet jabłkowy (można go zastąpić stołowym).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź głęboką miskę. I przesiej do niej mąkę przez drobne sito, aby nasycić ją tlenem, dzięki czemu ciasto będzie bardziej przewiewne.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej cukier i sól do miski z przesianą mąką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki w misce. Możesz nie dodawać całej mąki na raz, aby móc ją dodać podczas wyrabiania ciasta - ponieważ mąka może zająć ci więcej lub mniej niż ja.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej ciepłą wodę do odpowiedniego pojemnika, a następnie dodaj łyżkę octu jabłkowego do pojemnika z wodą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej wodę zmieszaną z octem jabłkowym do miski z suchymi składnikami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagnieść ciasto o wymaganej jednorodnej konsystencji, a następnie przykryć miskę ciasta ręcznikiem kuchennym i odstawić na trzydzieści minut, aby wytworzyć gluten.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść patelnię na kuchence i wlej do niej wymaganą ilość oleju roślinnego, który powinien całkowicie zakryć dno, a następnie Ustaw kuchenkę na średnią temperaturę i podgrzej patelnię.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po upływie czasu wlej sodę oczyszczoną do miski z zaparzonym ciastem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Jeszcze raz dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce. Ciasto nie powinno być zbyt gęste, ale nie płynne. Na gorącej patelni nie powinien się rozprzestrzeniać, ale natychmiast związać i zachować swój kształt.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Porcjami przełóż przygotowane ciasto łyżką stołową na patelnię z rozgrzanym olejem roślinnym i smaż na średnim ogniu na złoty kolor z jednej strony.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Odwróć placki na patelni i smaż je na złoty kolor z drugiej strony.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przykryj patelnię pokrywką i wyłączając kuchenkę, doprowadź placki do całkowitego ugotowania. Zajęło mi to około półtorej minuty, skupiasz się na swoim piecu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przenieś ugotowane placki z patelni na talerz i podawaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

z wielką przyjemnością pokazujemy i opowiadamy, jak gotować pyszne i bujne naleśniki bez drożdży bez jajek i produktów mlecznych w domu. Wszystkim, którzy chcą gotować wspaniałe naleśniki bez dodawania drożdży i jajek, które są dobre nie tylko na czczo, zalecamy te naleśniki zgodnie z prezentowanym przepisem! Oczywiście jest to podwójnie przyjemne, ponieważ naleśniki są zawsze uzyskiwane i będą bardzo bujne, smaczne i najtańsze pod względem wymaganej ilości składników. Smacznego dla wszystkich i udanego gotowania chudych naleśników!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia! Wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze.
nierafinowane oleje, z rzadkimi wyjątkami, mają niski punkt dymienia. Zawierają wiele niefiltrowanych cząstek organicznych, które szybko zaczynają się palić.
rafinowane oleje są bardziej odporne na ciepło, a ich punkt dymienia jest wyższy. Jeśli zamierzasz gotować w piekarniku, na patelni lub grillu, upewnij się, że używasz oleju o wysokim punkcie dymienia. Najczęstsze oleje o wysokim punkcie dymienia: rafinowane odmiany słonecznika, oliwy i winogron.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy