paszteciki smażone w głębokim tłuszczu z mięsem

bardzo smaczne paszteciki smażone w głębokim tłuszczu z mięsem! Paszteciki z mięsem smażone w głębokim tłuszczu, oczywiście, nie są zdrowe i bardzo kaloryczne, ale bardzo smaczne, a czasem warto się rozpieszczać tym szkodliwym pysznym. Najważniejsze jest przestrzeganie prostych zasad głębokiego smażenia. Podczas smażenia należy podgrzać Frytkę do 170 stopni, ale nie dopuścić do przegrzania, w przeciwnym razie olej się spali, a ciasta staną się gorzkie. Ale nie należy dopuszczać temperatur poniżej 170 stopni, ponieważ w przeciwnym razie ciasta nie będą smażone, ale wchłoną dużo oleju i nabiorą nieprzyjemnego tłustego smaku.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 33 % 17 g
węglowodany 50 % 26 g
289 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

przygotujemy ciasto w sposób ciastowaty, ale jeśli czas na to nie pozwala, możesz gotować bez ciasta. W przypadku ciasta podgrzewamy wodę do 35 stopni. Dodaj drożdże, cukier i kilka łyżek mąki do wody. Dobrze wymieszaj mieszaninę i pozostaw w ciepłym miejscu na 20 minut. Lepiej to zrobić w szklanej misce. Kiedy na powierzchni mieszaniny pojawi się piana, oznacza to, że ciasto jest Dojrzałe, możesz przystąpić do przygotowania ciasta drożdżowego. Aby to zrobić, podgrzej mleko do 25 stopni w dużej misce. Ubij jajka solą w filiżance, ale nie potrzebujesz stromej piany, najważniejsze jest przekształcenie jajek w jednorodną masę. Wlej mieszaninę jajek do miski z mlekiem, dodaj olej roślinny i wlej ciasto. Mieszamy powstałą mieszaninę i wlewamy przesianą mąkę w częściach, okresowo zagniatamy ciasto. Dodajemy mąkę, aż ciasto stanie się elastyczne i zacznie odrywać się od rąk i boków miski. Gdy ciasto będzie gotowe, umieść je w misce w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 2 godziny. Gdy ciasto podwoi się, ugniataj je i pozwól mu ponownie wzrosnąć. Ciasto jest gotowe do pieczenia ciast.
przygotowanie nadzienia. Możesz wziąć gotowe mięso mielone (mieszankę wołowiny i wieprzowiny), dodać do niego drobno posiekaną cebulę, sól i czarny pieprz do smaku, mieszać do uzyskania jednorodnej masy.
z ciasta tworzymy kiełbasę, którą dzielimy na małe koloboki. Z każdego Koloboka na zmiętej powierzchni stołu rozwałkowujemy cienką okrągłą warstwę, kładziemy łyżkę mielonego mięsa na jednej stronie, mocujemy ciasto, tworząc placki.
rozgrzej olej roślinny na patelni z grubym dnem do 170 stopni ,włóż do niego (gdy syczy) placki i usmaż je po obu stronach, aż się zarumienią. Kładziemy je na ręczniku papierowym, aby nadmiar tłuszczu uciekł.
podawaj ciepłe ciasta do stołu, do herbaty lub kawy.
miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy