pieczone ziemniaki z wątróbką

szybkie, łatwe i satysfakcjonujące danie na lunch lub kolację. Polowanie jest bardzo przydatne )). Okazuje się smaczne, apetyczne, tosty.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 7 g
tłuszcze 34 % 10 g
węglowodany 41 % 12 g
159 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

pieczone ziemniaki z wątróbką to pyszne, satysfakcjonujące i proste danie. Można go szybko przygotować na obiad po powrocie z pracy. Aby to zrobić, weź wątróbkę drobiową, ziemniaki, cebulę i olej słonecznikowy.
1. Obierz ziemniaki i pokrój w cienkie paski.
2. Opłucz wątrobę, oczyść z przewodów, pokrój na pół.
3. Rozgrzej olej, smaż ziemniaki z obu stron na złoty kolor. Dodaj posiekaną cebulę.
4. Dodaj wątrobę, przesuwając ziemniaki na jedną krawędź patelni. Szybko umieść wątrobę w zwolnionym miejscu, smażąc.
5. Delikatnie wymieszaj zawartość patelni i doprowadź do miękkości, przykrywając (nie szczelnie) pokrywką, solą.
6. Podawaj natychmiast, gdy danie jest gorące.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy