kawior z pieczonych buraków z cebulą

kawior gotuje się szybko, okazuje się smaczny i zdrowy. Uwielbiam kawior według tego przepisu. Radzę jeść z czarnym chlebem-pyszne.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 55 % 11 g
102 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

zetrzyj buraki na średniej tarce. Drobno posiekaj cebulę.
wlej olej na patelnię, włóż cebulę i buraki, smaż na małym ogniu przez 10 minut. Następnie dodaj 50-70 ml na patelnię. woda, koncentrat pomidorowy, papryka, sól i pieprz. Mieszaj i gotuj pod przykryciem przez 15 minut na małym ogniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy