kawior z pieczonych buraków z cebulą
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
zetrzyj buraki na średniej tarce. Drobno posiekaj cebulę.
wlej olej na patelnię, włóż cebulę i buraki, smaż na małym ogniu przez 10 minut. Następnie dodaj 50-70 ml na patelnię. woda, koncentrat pomidorowy, papryka, sól i pieprz. Mieszaj i gotuj pod przykryciem przez 15 minut na małym ogniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g