skład / składniki
metoda gotowania
gotowanie ryżu na patelni wok. Do tego potrzebujesz:
1. Pokrój mięso wieprzowe na cienkie plasterki.
2. Plastry wieprzowiny polać sosem sojowym i ostrygowym (lub rybnym), wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
3. Ryż gotować na parze do miękkości.
4. Podziel brokuły na małe pnie i blanszuj przez 5 minut. Następnie zalej zimną wodą.
5. Na patelni wok podgrzej olej roślinny i usmaż mięso na dużym ogniu ze wszystkich stron.
6. Jajka wstrząsnąć trzepaczką i wlać do mięsa, szybko wymieszać.
7. Dodaj ryż i brokuły, wymieszaj i gotuj przez 2 minuty.
8. Dopraw do smaku sosem sojowym (lub rybnym), gotuj przez kolejne pół minuty.
9. Podawaj ryż z wieprzowiną na gorąco, posypany świeżo posiekaną kolendrą i pokruszonym chili.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Sos ostrygowy - 121 kcal/100g