skład / składniki
gotowanie krok po kroku
późną jesienią kilka razy poszliśmy z mężem do lasu na grzyby. Głównie zbierali z nim grzyby miodowe. Oczywiście nie było możliwe zjedzenie ich od razu, więc zamroziłem część grzybów. A teraz Od czasu do czasu gotuję jedzenie z grzybów dla mojej rodziny. Pewnego dnia przygotowałem takie danie jak smażone grzyby miodowe w śmietanie, a teraz powiem ci o tym przepisie kulinarnym. Na początek dokładnie myjemy grzyby, myjemy je, ponownie myjemy i gotujemy w lekko osolonej czystej wodzie przez około 5-7 minut. Następnie spuść wodę, wysusz grzyby. Gdy grzyby ostygną, kroimy je na 2-3 części (jeśli grzyby są małe, nie należy ich kroić), a następnie smażymy z drobno posiekaną cebulą na patelni z olejem do prawie całkowitego ugotowania. Prawie na zakończenie smażenia dodaj śmietanę do grzybów miodowych i dobrze wymieszaj. Następnie smaż grzyby jeszcze przez kilka minut. Podawaj grzyby miodowe ze świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Grzyby miodowe - 20 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g