skład / składniki
metoda gotowania
1. Przede wszystkim przygotujemy nadzienie do kopert pita. Aby to zrobić, gotuj jajka, a następnie obierz je ze skorupy i zetrzyj na grubej tarce.
2. Weź ser, zrobi to każdy ser, nawet ser topiony lub mieszanka dwóch rodzajów sera twardego i topionego. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
3. Czosnek dzielimy na ząbki, bierzemy 1-2 ząbki, obieramy je z łuski. Pocieramy czosnek na drobnej tarce lub wyciskamy czosnkiem.
4. Koperek (lub dowolne warzywa) umyć i drobno posiekać.
5. W misce połącz ser, jajka, zioła i czosnek. Sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszaj. Możesz dodać łyżkę majonezu do pakietu. Nie miałem majonezu, dodałem kilka łyżek oleju spod szprota. Nawet jeśli nic nie dodasz, nadzienie dobrze zachowuje swój kształt w gotowych kopertach, ponieważ ser się stopi.
6. Pokrój chleb pita na kwadraty.
7. Bierzemy jeden kwadrat chleba pita, kładziemy łyżkę nadzienia na środku. Połóż dwie szproty na nadzieniu. Zginamy krawędzie po bokach i przekręcamy chleb pita (analogicznie do naleśników), tworząc kopertę z nadzieniem w środku.
8. Smażyć koperty pita na oleju roślinnym po obu stronach.
takie koperty pita są bardzo smaczne, chrupiące, smakują jak ulubione kanapki z szprotami przez wielu, tylko w miejscu chleba - pita. Oryginalny, nie wstydź się nawet sugerować gościom.
ponadto w ten sposób możesz zamaskować niezbyt udaną rybę. W miejscu szprot można nawet użyć pasztetu szprotowego, który jest kilkakrotnie tańszy.
najsmaczniejsze te koperty są na razie gorące, z upałem i upałem. Jest również pyszny na zimno, ale chleb pita przestaje być chrupiący.
gotowanie to sztuka, więc twórz i fantazjuj! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Szproty - 363 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g