dżem jagodowy bez gotowania

jagody z cukrem to bomba witaminowa na zimę! Pilne gotowanie dla wszystkich! I prawda, takie puste miejsca, jak dżem bez gotowania, stoją same i stoją jesienią w lodówce, zajmują miejsce i tak dalej. Ale potem, gdy nadchodzi zimno... pomagają, gdy chcesz słodyczy z herbatą, gdy ktoś jest chory lub prodrog w drodze do domu lub przygotowujemy wypieki z nadzieniem. I za każdym razem cenny słoik z letnią duszą i słońcem - tu jest jak tutaj.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 70 g
280 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Posortuj, opłucz i osusz jagodę.
2. Zmiel go na maszynce do mięsa wraz z cukrem.
3. Dobrze wymieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
4. Włóż do wysterylizowanych słoików, Zamknij przegotowane i wysuszone pokrywki.
przechowuj w lodówce.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy