Sałatka deserowa z rzepy z białymi porzeczkami
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj rzepę, Wyczyść.
2. Pokrój roślinę okopową w małe paski, dodaj szczyptę soli i wymieszaj rękami, lekko ściskając.
3. Umyj porzeczki, posortuj, oddziel jagody od gałązek.
4. Włóż śmietanę do osobnej miski, wlej sok z cytryny, wymieszaj.
5. Dodaj porzeczki do startej rzepy, napełnij je sosem śmietanowym. Zostaw trochę jagód do dekoracji.
6. Włóż miód. Teraz wszystko należy delikatnie wymieszać.
7. Udekoruj gotową sałatkę gałązką mięty i pozostałymi jagodami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Rzepa - 30 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Porzeczka Biała - 38 kcal/100g