skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotujemy produkty zgodnie z listą, a następnie patrzymy na przepis, jak smażyć tilapię - bardzo smaczną, niedrogą i zdrową rybę.
Krok 2:
Pokrój każdy filet wzdłuż na pół.
Krok 3:
Przenieś kawałki ryby na talerz.
Krok 4:
Dokładnie pocieramy każdy kawałek solą i pieprzem po obu stronach. Możesz pozwolić rybom trochę się położyć i namoczyć w przyprawach, ale możesz gotować od razu, aby zaoszczędzić czas na gotowaniu.
Krok 5:
Wlej mąkę do czystego, suchego naczynia, zawsze ją przesiałem.
Krok 6:
Obficie obtocz każdy kawałek ryby w mące po obu stronach.
Krok 7:
Robimy tam wszystkie puste miejsca.
Krok 8:
Umieść suchą, czystą patelnię na dużym ogniu i podgrzewaj przez pół minuty. Następnie wlej olej roślinny, podgrzej trochę więcej i zmniejsz ogień do średniego. Włóż rybę do rozgrzanego oleju i smaż z jednej strony na złoty kolor przez około 2-3 minuty.
Krok 9:
Następnie odwróć go na drugą stronę i smaż przez ten sam czas, aż będzie całkowicie ugotowany. Więc smaż całą rybę. Podajemy do dowolnego przystawki i nie zapominamy o pysznej sałatce. Smacznego!
danie na lunch i kolację, na dni powszednie i święta, dla miłośników ryb i prostych potraw. Można go przygotować na każdą okazję i bez. Jestem pewien, że będziesz zadowolony z faktu, że tilapia jest uważana za niskokaloryczną-jedna sto gramowa porcja zawiera tylko 96 kcal, co czyni tę rybę niezbędnym produktem dietetycznym. Ponadto jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego niskokalorycznego białka - 100 gramów ryb zawiera 20 gramów białka, co stanowi 25 % dziennej wartości. Tilapia zawiera kwasy tłuszczowe omega - 3, których korzyści zdrowotne prawdopodobnie słyszało wielu z nas, jeśli nie wszyscy. Podsumowując, chcę powiedzieć, że ta ryba ma doskonałe właściwości odżywcze, ma delikatne białe mięso i doskonały smak, dzięki czemu jest nazywana "Królewskim okoniem". Przygotuj się i Ty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Tilapia - 103 kcal/100g