skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Przygotowanie ciasta. Wymieszaj mąkę, jajka, śmietanę, wodę, sól.
Krok 3:
Zagnieść ciasto.
Krok 4:
Przygotowanie nadzienia. Wymieszaj mięso mielone, cebulę startą lub zmiażdżoną blenderem, mleko, sól, pieprz, aż będzie gładkie.
Krok 5:
Z ciasta zwijamy kiełbaski i kroimy na kawałki.
Krok 6:
Posyp stół mąką i rozwałkuj tortillę, niezbyt cienko, aby płyn z mięsa mielonego nie wyciekł podczas smażenia.
Krok 7:
Rozłóż nadzienie.
Krok 8:
Dobrze ściśnij krawędzie, jak pierogi.
Krok 9:
Następnie ściśnij krawędzie przegrzebkiem-jest to znak firmowy ciast uralskich.
Krok 10:
Podgrzej patelnię olejem roślinnym i smaż placki z obu stron na małym ogniu.
Krok 11:
Odwróć delikatnie, aby nie przebić pasztecika, w przeciwnym razie płyn wyleje się z nadzienia i rozpryskuje się rozgrzany do czerwoności olej.
Krok 12:
Gotowe placki podawane są na gorąco z dressingiem musztardowym, octem i solą lub dressingiem kefirowo-czosnkowym, bulionem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal / 100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g