skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw zrób nadzienie.
drobno posiekaj białą kapustę.
cebulę, bułgarską i ostrą paprykę pokroić w drobną kostkę.
zetrzyj marchewki.
podsmaż cebulę na oleju roślinnym.
połóż marchewki na cebuli. Obsmażać.
dodaj paprykę. Obsmażać.
dodaj drobno posiekaną ostrą paprykę.
Dodaj koncentrat pomidorowy. Wymieszać.
lekko opiekaj & nbsp;przy ciągłym mieszaniu.
włóż posiekaną białą kapustę do kotła.
Dodaj smażenie. Wymieszać.
jeśli kapusta kiszona jest zbyt kwaśna, należy ją umyć i wycisnąć. Włóż kapustę do kotła. Wymieszać.
po 20 minutach kapustę posolić, pieprzyć, dodać liść laurowy.
dusić do miękkości na małym ogniu.
odłóż nadzienie na bok, aby ostygło.
zrób ciasto drożdżowe.
ubij jajka z cukrem i solą, wlej ciepłą wodę, wymieszaj wszystko.
przesiej mąkę, dodaj suche drożdże. Drożdże należy wymieszać z mąką, aby nie dotykały płynu.
zagnieść ciasto, będzie lepkie.
wlać olej roślinny i zagnieść. Ciasto stanie się mniej lepkie.
uformuj kulkę z ciasta, przykryj serwetką i nalegaj w ciepłym miejscu na godzinę.
odetnij czwartą część ciasta. Zwiń go w kiełbasę. Odetnij mały kawałek kiełbasy. Rozwałkuj go. Uformuj ciasto.
na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny.
ułóż paszteciki szwem w dół.
gdy ciasto jest usmażone od dołu, odwróć je i usmaż z drugiej strony.
ułóż placki na talerzu pokrytym papierem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g