smażone paszteciki nadziewane kiszoną i świeżą kapustą

paszteciki, które zrobiła twoja babcia. Ulubiony i rodzimy smak! Smacznie. Pyszne smażone placki z kapustą, spróbuj!
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 28 % 9 g
węglowodany 59 % 19 g
167 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

najpierw zrób nadzienie.
drobno posiekaj białą kapustę.
cebulę, bułgarską i ostrą paprykę pokroić w drobną kostkę.
zetrzyj marchewki.
podsmaż cebulę na oleju roślinnym.
połóż marchewki na cebuli. Obsmażać.
dodaj paprykę. Obsmażać.
dodaj drobno posiekaną ostrą paprykę.
Dodaj koncentrat pomidorowy. Wymieszać.
lekko opiekaj & nbsp;przy ciągłym mieszaniu.
włóż posiekaną białą kapustę do kotła.
Dodaj smażenie. Wymieszać.
jeśli kapusta kiszona jest zbyt kwaśna, należy ją umyć i wycisnąć. Włóż kapustę do kotła. Wymieszać.
po 20 minutach kapustę posolić, pieprzyć, dodać liść laurowy.
dusić do miękkości na małym ogniu.
odłóż nadzienie na bok, aby ostygło.
zrób ciasto drożdżowe.
ubij jajka z cukrem i solą, wlej ciepłą wodę, wymieszaj wszystko.
przesiej mąkę, dodaj suche drożdże. Drożdże należy wymieszać z mąką, aby nie dotykały płynu.
zagnieść ciasto, będzie lepkie.
wlać olej roślinny i zagnieść. Ciasto stanie się mniej lepkie.
uformuj kulkę z ciasta, przykryj serwetką i nalegaj w ciepłym miejscu na godzinę.
odetnij czwartą część ciasta. Zwiń go w kiełbasę. Odetnij mały kawałek kiełbasy. Rozwałkuj go. Uformuj ciasto.
na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny.
ułóż paszteciki szwem w dół.
gdy ciasto jest usmażone od dołu, odwróć je i usmaż z drugiej strony.
ułóż placki na talerzu pokrytym papierem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy