pieczone jagnięciny z topionym serem

zdecydowanie spróbuj gotować, rozpieszczaj swoje dzieci! Baranki są łatwe do przygotowania,zestaw produktów jest minimalny,który zawsze jest pod ręką.Dzieci chętnie wezmą udział w wycinaniu pierścieni,a być może niektórych figurek.Smak bardzo cię zadowoli, chrupiący i kruchy.Ręka sięga za nimi i chce je jeść i jeść ,aż się skończą!Ale nie zatrzymuje ich mała zawartość kalorii.Ale na chwilę zamykamy na to oczy, ponieważ naprawdę chcę rozpieszczać dzieci, a także pić z takimi wspaniałymi barankami, czasem mewą i kawą.
SrebroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 9 g
tłuszcze 48 % 37 g
węglowodany 40 % 31 g
440 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zagniatamy niezbyt trudne ciasto.Roztopiony ser wcieramy na średniej tarce, można je wcześniej włożyć do zamrażarki na piętnaście minut,aby pocierać.Do sera dodaj jajka lekko ubite widelcem, majonez, cukier,sodę.Wszystko dobrze wymieszaj i stopniowo dodawaj przesianą mąkę, zagniataj ciasto.Ciasto jest elastyczne, giętkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości około pół centymetra.Wytnij kształty baranków za pomocą dwóch szklanek o różnej średnicy.Pozostałe ciasto po polędwicy ponownie zwijamy w Kolobok, zwijamy i ponownie wycinamy pierścienie.Produkcja bezodpadowa!Ale możesz smażyć prosiaki, które powstają podczas polędwicy, otrzymasz delikatne, miękkie ciasteczka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć nasze baranki w dobrze rozgrzanym oleju roślinnym z obu stron. Kładziemy na papierowej serwetce, aby w miarę możliwości odtłuścić i tak bardzo kaloryczne baranki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotowe,przepyszne baranki,ku naszej radości, okazuje się dużo.Z wyglądu wydaje się,że dodano coś innego niż deklarowane produkty.W rzeczywistości te plamy to smażone małe kawałki sera.

jeśli jesteś trochę za .... . to pewnie słyszałeś, a nawet próbowałeś takich baranków. Znają wielu z czasów radzieckich.Kiedy te" proletariackie " sery prawie zawsze można było kupić w każdym sklepie i stworzyć kulinarne arcydzieło.. Tak,były czasy, kiedy hostessy dokonywały cudów, wykazując się pomysłowością w okresie niedoboru, próbując rozpieszczać swoje gospodarstwo domowe czymś wyjątkowym, smacznym.Teraz przepis może zostać zapomniany, sklepy są pełne różnych wypieków, ale warto zapamiętać smak tego przysmaku!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal / 100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy