skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagniatamy niezbyt trudne ciasto.Roztopiony ser wcieramy na średniej tarce, można je wcześniej włożyć do zamrażarki na piętnaście minut,aby pocierać.Do sera dodaj jajka lekko ubite widelcem, majonez, cukier,sodę.Wszystko dobrze wymieszaj i stopniowo dodawaj przesianą mąkę, zagniataj ciasto.Ciasto jest elastyczne, giętkie.
Krok 2:
Rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości około pół centymetra.Wytnij kształty baranków za pomocą dwóch szklanek o różnej średnicy.Pozostałe ciasto po polędwicy ponownie zwijamy w Kolobok, zwijamy i ponownie wycinamy pierścienie.Produkcja bezodpadowa!Ale możesz smażyć prosiaki, które powstają podczas polędwicy, otrzymasz delikatne, miękkie ciasteczka.
Krok 3:
Smażyć nasze baranki w dobrze rozgrzanym oleju roślinnym z obu stron. Kładziemy na papierowej serwetce, aby w miarę możliwości odtłuścić i tak bardzo kaloryczne baranki.
Krok 4:
Gotowe,przepyszne baranki,ku naszej radości, okazuje się dużo.Z wyglądu wydaje się,że dodano coś innego niż deklarowane produkty.W rzeczywistości te plamy to smażone małe kawałki sera.
jeśli jesteś trochę za .... . to pewnie słyszałeś, a nawet próbowałeś takich baranków. Znają wielu z czasów radzieckich.Kiedy te" proletariackie " sery prawie zawsze można było kupić w każdym sklepie i stworzyć kulinarne arcydzieło.. Tak,były czasy, kiedy hostessy dokonywały cudów, wykazując się pomysłowością w okresie niedoboru, próbując rozpieszczać swoje gospodarstwo domowe czymś wyjątkowym, smacznym.Teraz przepis może zostać zapomniany, sklepy są pełne różnych wypieków, ale warto zapamiętać smak tego przysmaku!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g