skład / składniki
metoda gotowania
1. Na początek przygotowujemy składniki:
- patroszymy rybę, myjemy i myjemy, a następnie suszymy ręcznikami papierowymi,
- obierz banany i pokrój je w plasterki,
- myjemy limonki, wyciskamy z nich sok,
- obierz cebulę, a następnie drobno posiekaj,
- obierz ząbki czosnku i posiekaj je, przepuszczając przez prasę (lub możesz użyć drobnej tarki),
- umyj kolendrę i kawałek pieprzu i osusz ręcznikiem.
2. Tak więc składniki są przygotowane, przejdź do marynowania ryb:
- kładziemy woblu na powierzchni do krojenia i wykonujemy poprzeczne nacięcia po obu stronach,
- wymieszaj jedną trzecią czosnku w proszku, przyprawy odpowiednie dla ryb (możesz użyć gotowej mieszanki), kawałek chili, świeże liście kolendry,posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Za pomocą mini blendera zamieniamy składniki w jednorodną pastę. Zasadniczo to samo zrobić ręcznie, po prostu je szlifując,
- przenosimy rybę do miski, wlewamy sok z limonki, a następnie wcieramy ją ze wszystkich stron powstałą pastą, nie zapominając o tarciu ryby w środku i nacięciach,
- pozostaw rybę do marynowania przez 4 godziny.
3. Kiedy czas się skończy, zaczynamy gotować banany:
- podgrzej patelnię olejem roślinnym na dużym ogniu,
- krążki bananów posyp połową pozostałego proszku czosnkowego, równomiernie rozprowadź proszek na bananach, delikatnie je mieszając i uważając, aby ich nie uszkodzić-krążki bananów powinny pozostać nienaruszone, równe i piękne,
- w gotowanym oleju wkładamy krążki bananów, smażymy z obu stron na złoty kolor,
- gotowe banany układamy na ręczniku papierowym złożonym dwukrotnie, aby wchłonąć nadmiar oleju,
- smażone krążki bananów lekko posyp solą do smaku.
4. Podczas smażenia bananów wymieszaj mąkę, zmielony czarny pieprz, pozostały proszek czosnkowy i sól na szerokim płaskim talerzu. W powstałej mieszance mąki zwiń rybę ze wszystkich stron. Umieść patelnię z pozostałym olejem na dużym ogniu, a gdy się zagotuje, usmaż w niej rybę. Gdy jedna strona się zarumieni, Odwróć rybę na drugą stronę. Połóż gotową rybę na ręcznikach papierowych, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
5. Podawaj rybę do stołu, pięknie serwując ją razem z bananami, dekorując świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal / 100g
- Wobla suszona - 235 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g