kapusta z ziemniakami, cebulą i marchewką smażona na patelni

gotuje się szybko i bez kłopotów. Kapusta z ziemniakami na patelni jest dobra sama w sobie i jako dodatek do mięsa lub drobiu. Można podawać podczas postu, gdy dozwolony jest olej słonecznikowy. Można szybko przygotować na obiad.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 48 % 10 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź kapustę, ziemniaki, marchewkę, cebulę, olej, sól.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozgrzej olej na patelni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podsmaż lekko kilka kawałków cebuli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj ziemniaki, lekko podsmaż.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Grubo posiekaj kapustę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj jarmuż na patelnię.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj plasterki marchwi. Smażyć z ciągłym mieszaniem, solą, przykryć i doprowadzić do ugotowania.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kapusta z ziemniakami na patelni jest gotowa.

możesz opcjonalnie dodać dowolne warzywa do smażenia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy