kapusta z ziemniakami, cebulą i marchewką smażona na patelni
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź kapustę, ziemniaki, marchewkę, cebulę, olej, sól.
Krok 2:
Rozgrzej olej na patelni.
Krok 3:
Podsmaż lekko kilka kawałków cebuli.
Krok 4:
Dodaj ziemniaki, lekko podsmaż.
Krok 5:
Grubo posiekaj kapustę.
Krok 6:
Dodaj jarmuż na patelnię.
Krok 7:
Dodaj plasterki marchwi. Smażyć z ciągłym mieszaniem, solą, przykryć i doprowadzić do ugotowania.
Krok 8:
Kapusta z ziemniakami na patelni jest gotowa.
możesz opcjonalnie dodać dowolne warzywa do smażenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g