smażone ciasto na patelni z jabłkami

cała rodzina zgromadzi się na tym pachnącym, kuszącym zapachu! W gotowaniu jest zasada, im dłużej gotujesz, tym szybciej jesz!Ale tak nie jest w przypadku przepisu na ciasto na patelni. Ugotuj go szybko i okazuje się niesamowicie smaczny!
innaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 16 % 5 g
węglowodany 74 % 23 g
139 kcal
IG: 26 / 0 / 74

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Ubij jajka z cukrem mikserem .

2 dodaj przesianą mąkę i sodę gaszoną w occie. Ubijamy jeszcze raz. Gęstość powinna przypominać ciasto na naleśniki .

2. Umyj i pokrój jabłka na plasterki.

3. Wymieszaj ciasto i jabłka. W razie potrzeby możesz dodać wanilię lub cynamon.

4. Dobrze rozgrzej patelnię, posmaruj ją olejem roślinnym i rozłóż ciasto z jabłkami.

5. Smażyć na małym ogniu przez 30-40 minut, aż powstanie rumiana skorupa.

gdy pyszny aromat jabłek zacznie krążyć po domu, oznacza to, że nasze ciasto jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy