skład / składniki
metoda gotowania
1. Grzyby myjemy, kroimy tak małe, jak to możliwe. Umyj cebulę, również drobno posiekaj.
2. Włóż przygotowane pieczarki do miski, dodaj mięso mielone, posiekaną cebulę, imbir, pieprz, sól. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy.
3. Wlej wodę do małej miski. Ciasto dzielimy na małe kawałki, zwijamy w okrąg, zwilżamy wewnętrzną powierzchnię ciasta wodą z miski. Łyżeczką rozłóż nadzienie na środku i pięknie ściśnij krawędzie.
4. Na patelni wok na średnim ogniu rozgrzej olej (jeśli nie ma sezamu, użyj innego), rozłóż część pierogów (niewiele - 8-10 sztuk, aby nie były ciasne).
5. Pierogi smażyć przez kilka minut na złoty kolor od dołu. Następnie wlej wodę (ważne jest, aby woda była ciepła).
6. Pierogi gotujemy pod zamkniętą pokrywką, aż woda całkowicie odparuje (zajmie to od 4 do 5 minut, nie więcej). W ten sposób smażymy odpowiednią ilość pierogów w dwóch lub trzech etapach. Pozostałe pierogi (jeśli firma jest mała, półprodukt na pewno pozostanie) można zamrozić i ugotować następnym razem.
oto chińskie pierogi, spróbuj - bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 256 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 234 kcal/100g
- Ciasto przaśne - 234 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Mielona wieprzowina - 263 kcal/100g