Chińskie pierogi smażone

ciekawe danie dla miłośników wszystkiego, co nowe! Czy słyszałeś już o chińskich pierogach? Nie? A ja już zdążyłam spróbować! Dzielę się przepisem - wszystko jest proste i bardzo ekscytujące!
KiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 10 g
tłuszcze 26 % 10 g
węglowodany 49 % 19 g
212 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Grzyby myjemy, kroimy tak małe, jak to możliwe. Umyj cebulę, również drobno posiekaj.

2. Włóż przygotowane pieczarki do miski, dodaj mięso mielone, posiekaną cebulę, imbir, pieprz, sól. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy.

3. Wlej wodę do małej miski. Ciasto dzielimy na małe kawałki, zwijamy w okrąg, zwilżamy wewnętrzną powierzchnię ciasta wodą z miski. Łyżeczką rozłóż nadzienie na środku i pięknie ściśnij krawędzie.

4. Na patelni wok na średnim ogniu rozgrzej olej (jeśli nie ma sezamu, użyj innego), rozłóż część pierogów (niewiele - 8-10 sztuk, aby nie były ciasne).

5. Pierogi smażyć przez kilka minut na złoty kolor od dołu. Następnie wlej wodę (ważne jest, aby woda była ciepła).

6. Pierogi gotujemy pod zamkniętą pokrywką, aż woda całkowicie odparuje (zajmie to od 4 do 5 minut, nie więcej). W ten sposób smażymy odpowiednią ilość pierogów w dwóch lub trzech etapach. Pozostałe pierogi (jeśli firma jest mała, półprodukt na pewno pozostanie) można zamrozić i ugotować następnym razem.

oto chińskie pierogi, spróbuj - bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Ciasto na pierogi - 256   kcal/100g
  • Ciasto na pierogi - 234   kcal/100g
  • Ciasto przaśne - 234   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina - 263   kcal/100g

Podobne przepisy