pierogi smażone w powolnej kuchence
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
wlej olej roślinny do miski multicookera, rozłóż pierogi (tylko w jednej warstwie), wybierz tryb "smażenie" (nie musisz ustawiać czasu - gotowanie zajmie nie więcej niż 10 minut).
pierogi smażymy z zamkniętą pokrywką przez około 5 minut, a następnie odwracamy je na drugą stronę i smażymy w ten sam sposób przez około 4-5 minut.
podajemy na stole ze śmietaną i ulubionym keczupem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g