pierogi smażone w powolnej kuchence

Przygotuj pyszne pierogi z rumianą chrupiącą skórką! Pewnego dnia wpadłem na pomysł usmażenia pierogów. Okazało się po prostu super! Innymi słowy-leniwe mini-chebureki. Spróbuj, spodoba ci się.
MerlisanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 46 % 23 g
węglowodany 46 % 23 g
321 kcal
IG: 9 / 0 / 91

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

wlej olej roślinny do miski multicookera, rozłóż pierogi (tylko w jednej warstwie), wybierz tryb "smażenie" (nie musisz ustawiać czasu - gotowanie zajmie nie więcej niż 10 minut).

pierogi smażymy z zamkniętą pokrywką przez około 5 minut, a następnie odwracamy je na drugą stronę i smażymy w ten sam sposób przez około 4-5 minut.

podajemy na stole ze śmietaną i ulubionym keczupem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Pierogi - 255   kcal/100g

Podobne przepisy