pieczony kawior szczupakowy

idealny obiad! Spróbuj i przekonaj się o tym! Wczoraj na obiad ugotowali z mężem smażony kawior szczupakowy. Podobało mi się, chcę więcej) na pewno będę gotować częściej. Kolacja była lekka, bez zawartości & quot; złych & quot; tłuszczów i węglowodanów, uzupełniona szparagami i świeżymi warzywami.
Sarka @Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 45 % 9 g
węglowodany 10 % 2 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

kawior szczupakowy myjemy zimną wodą, nie uszkadzając folii. Następnie sól.
podgrzej oliwę z oliwek (połowę) na średnim ogniu i smaż kawior z obu stron. Każda strona zajmie około 5 minut. W procesie Solim.

szparagi wkładamy do miski i podlewamy pozostałą oliwą z oliwek, dodajemy sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aby lepiej rozprowadzić olej i przyprawy. Smaż szparagi przez około 5 minut za pomocą patelni grillowej.

podajemy na stole, uzupełniając świeżymi pomidorami.

jedz z apetytem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Szparagi - 20   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Kawior szczupak - 87   kcal/100g

Podobne przepisy