pieczony kawior szczupakowy
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
kawior szczupakowy myjemy zimną wodą, nie uszkadzając folii. Następnie sól.
podgrzej oliwę z oliwek (połowę) na średnim ogniu i smaż kawior z obu stron. Każda strona zajmie około 5 minut. W procesie Solim.
szparagi wkładamy do miski i podlewamy pozostałą oliwą z oliwek, dodajemy sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aby lepiej rozprowadzić olej i przyprawy. Smaż szparagi przez około 5 minut za pomocą patelni grillowej.
podajemy na stole, uzupełniając świeżymi pomidorami.
jedz z apetytem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Szparagi - 20 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Kawior szczupak - 87 kcal/100g