kiełbasa Liver smażona w panierce

fantazyjna przekąska! Tak proste i szybkie nigdy nie było! Czy lubisz kiełbasę? Powiem Ci ekscytującą i interesującą wersję jego przygotowania. Gotuj dosłownie przez kilka minut, a wynik przekracza wszelkie oczekiwania! Koniecznie spróbuj!
TATYNAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 14 g
tłuszcze 24 % 10 g
węglowodany 41 % 17 g
216 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

1. Kiełbasę wątróbkową kroimy w plasterki.

2. Rozbij jajka do miski, dodaj sól, czarny pieprz.

3. Ubij jajka trzepaczką, aż będą całkowicie gładkie.

4. W osobnym naczyniu wlej bułkę tartą.

5. Kawałki kiełbasy piwnej zanurzamy w mieszance jajecznej, a następnie panierujemy w bułce tartej.

6. Natychmiast rozłóż na rozgrzanej patelni i smaż na oleju roślinnym z obu stron.

7. Rozłóż na ręczniku papierowym-pozwól, aby nadmiar tłuszczu został wchłonięty.

możesz podawać na stole z chlebem lub sałatką ze świeżych warzyw. Spróbuj, wybierz idealny dodatek dla siebie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa liver - 177   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy