kiełbasa Liver smażona w panierce
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Kiełbasę wątróbkową kroimy w plasterki.
2. Rozbij jajka do miski, dodaj sól, czarny pieprz.
3. Ubij jajka trzepaczką, aż będą całkowicie gładkie.
4. W osobnym naczyniu wlej bułkę tartą.
5. Kawałki kiełbasy piwnej zanurzamy w mieszance jajecznej, a następnie panierujemy w bułce tartej.
6. Natychmiast rozłóż na rozgrzanej patelni i smaż na oleju roślinnym z obu stron.
7. Rozłóż na ręczniku papierowym-pozwól, aby nadmiar tłuszczu został wchłonięty.
możesz podawać na stole z chlebem lub sałatką ze świeżych warzyw. Spróbuj, wybierz idealny dodatek dla siebie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa liver - 177 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g