smażone paluszki krabowe w cieście
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Rozbijamy jajka, oddzielamy żółtka od białek.
2. Wlej mąkę do żółtek, wlej wodę, dokładnie wymieszaj.
3. Dodaj sól i pieprz, wymieszaj. Ciasto ma konsystencję podobną do ciasta na naleśniki.
4. Ubij białko za pomocą trzepaczki w bujną pianę, włóż do ciasta, wymieszaj.
5. Każdy patyczek panierujemy w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor.
6. Rozłóż patyczki w cieście na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
można skosztować! Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g