skład / składniki
metoda gotowania
teraz opowiem ci o kulinarnym przepisie na takie hiszpańskie jedzenie jak smażone mleko. Na początek wlej 750 ml do małego rondla. mleko, włóż skórki cytryny i cynamon, podpal, zagotuj. Następnie wyłącz ogień i nalegaj na mleko przez 10 minut. Teraz hodujemy skrobię w 250 ml.mleko. Następnie lekko ubij żółtka. Następnie wymieszaj nasze dwie masy. Teraz wyjmujemy skórki z mleka, wlewamy cukier, rozpuszczamy cukier w ogniu. Następnie dodaj mieszankę jajeczno-skrobiową do mleka i gotuj, aż zgęstnieje. Następnie wlej przygotowany krem do formy i pozostaw na noc.
rano ostrożnie odwróć formę ze zamrożonym kremem na stół i pokrój na kawałki. Teraz zwiń kawałki śmietany najpierw w mące, a następnie w jajku i usmaż na oleju.
po usmażeniu śmietanę zawijamy w cukier i cynamon i rozprowadzamy na talerzu. Deser podajemy wyłącznie schłodzony.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g