wątróbka miętowa smażona

niesamowity przepis! Wątroba wychodzi niesamowicie smaczna!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 16 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
145 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
moim ulubionym jedzeniem z podrobów rybnych jest smażona wątroba miętusa. Teraz podzielę się z wami kulinarnym przepisem na to bardzo zdrowe danie. Zaczynamy od zakupu wymaganej ilości wątroby miętusa w sklepie, dokładnie ją spłukujemy. Teraz włóż wątrobę do garnka z wrzącą wodą i gotuj przez około 10-15 minut. 7 minut po rozpoczęciu gotowania włóż drobno posiekane zioła, liść laurowy i sól do rondla. Gdy wątroba miętusa jest całkowicie gotowa, wyjmujemy ją z patelni i schładzamy. Teraz przenosimy schłodzoną wątrobę miętusa na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie układamy wątrobę na naczyniu, dekorujemy ziołami, w razie potrzeby podlewamy sokiem z cytryny lub posypujemy odrobiną octu. Teraz możemy podać nasze danie na stole. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Miętus gotowany - 92   kcal/100g
  • Miętus świeży - 80   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy