wątróbka miętowa smażona
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
moim ulubionym jedzeniem z podrobów rybnych jest smażona wątroba miętusa. Teraz podzielę się z wami kulinarnym przepisem na to bardzo zdrowe danie. Zaczynamy od zakupu wymaganej ilości wątroby miętusa w sklepie, dokładnie ją spłukujemy. Teraz włóż wątrobę do garnka z wrzącą wodą i gotuj przez około 10-15 minut. 7 minut po rozpoczęciu gotowania włóż drobno posiekane zioła, liść laurowy i sól do rondla. Gdy wątroba miętusa jest całkowicie gotowa, wyjmujemy ją z patelni i schładzamy. Teraz przenosimy schłodzoną wątrobę miętusa na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie układamy wątrobę na naczyniu, dekorujemy ziołami, w razie potrzeby podlewamy sokiem z cytryny lub posypujemy odrobiną octu. Teraz możemy podać nasze danie na stole. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Miętus gotowany - 92 kcal/100g
- Miętus świeży - 80 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g