smażone krewetki z koncentratem pomidorowym
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
oznacza to, że rozmrażamy krewetki, pozwalamy spuścić nadmiar płynu, lekko je dodać i wysłać na patelnię z olejem roślinnym. Smażyć przez około trzy minuty, ciągle mieszając. Teraz wlej tutaj sos sojowy, keczup pomidorowy i wyciśnij czosnek przez zgniatacz. Krewetki powinny stać się lekko brązowe, a przyjemny aromat rozprzestrzeni się po kuchni. To znak, że nasze danie jest całkowicie gotowe do spożycia. Lepiej jest jeść na gorąco, chociaż nie jest to konieczne. Wiele osób zgodziło się (po wypróbowaniu tego Dania), że smażone krewetki są wielokrotnie smaczniejsze niż gotowane. Ich smak jest bogatszy, przyjemnie chrupają na zębach i, jak powiedziałem, są natychmiast spożywane z piwem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g