smażone krewetki z koncentratem pomidorowym

mężczyźni naprawdę to pokochają! Prosty przepis dla prawdziwych smakoszy! Przekąska PIWNA to osobny temat sztuki kulinarnej, który ostatnio stał się szczególnie popularny (ze względu na rosnącą popularność piwa). Te krewetki do piwa to przepis kulinarny kuchni tajskiej. Przynajmniej tak mi powiedziano, kiedy to nagrywałem na wakacjach. Do tajskiego czy nie tajskiego, ale fakt, że z piwem takie jedzenie idzie po prostu z hukiem, pozostaje faktem bezdyskusyjnym. Poniżej pełny opis gotowania krewetek do piwa.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 18 g
tłuszcze 4 % 1 g
węglowodany 27 % 7 g
83 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

oznacza to, że rozmrażamy krewetki, pozwalamy spuścić nadmiar płynu, lekko je dodać i wysłać na patelnię z olejem roślinnym. Smażyć przez około trzy minuty, ciągle mieszając. Teraz wlej tutaj sos sojowy, keczup pomidorowy i wyciśnij czosnek przez zgniatacz. Krewetki powinny stać się lekko brązowe, a przyjemny aromat rozprzestrzeni się po kuchni. To znak, że nasze danie jest całkowicie gotowe do spożycia. Lepiej jest jeść na gorąco, chociaż nie jest to konieczne. Wiele osób zgodziło się (po wypróbowaniu tego Dania), że smażone krewetki są wielokrotnie smaczniejsze niż gotowane. Ich smak jest bogatszy, przyjemnie chrupają na zębach i, jak powiedziałem, są natychmiast spożywane z piwem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g

Podobne przepisy