smażona cebula
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
w odległym dzieciństwie po prostu nie tolerowałem w żaden sposób przetworzonej cebuli. Postrzegałem go tylko w czystej, świeżej formie. Ale wszyscy wiedzą, że z czasem zmieniają się nawyki żywieniowe. Zdarzyło mi się to również i teraz nie wyobrażam sobie posiłków bez tego warzywa. Cebula jest doskonałym dodatkiem do prawie każdego nierządu: mięsa, ryb, warzyw. Ponadto cebulę można gotować osobno według bardzo prostego przepisu kulinarnego, o którym teraz ci powiem. Tak więc, aby ugotować smażoną cebulę, najpierw musimy wybrać żarówki o jednej średniej wielkości (nie Duże). Następnie obieramy cebulę, myjemy, suszymy i kroimy w cienkie półpierścienie. Następnie posyp przygotowaną cebulę mąką. Kładziemy patelnię na ogniu, wlewamy olej do połowy i smażymy cebulę przez około 5-7 minut na złoty kolor. Możesz gotować mniej, jeśli nie lubisz skórki, ale wręcz przeciwnie, możesz dłużej, jeśli chcesz ją dobrze smażyć. Gotową smażoną cebulę posypuje się mięsem, kurczakiem, różnymi dodatkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g