grillowane mięso na rożnie
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
ten przepis kulinarny przypomina przepis na kebab, jedyną różnicą jest to, że kawałki mięsa są większe. Oczywiście możesz ugotować pieczone mięso na rożnie i jednym dużym kawałku, ale włożenie go do piekarnika jest problemem. Latem na łonie natury jest świetnie, ale mój przepis jest przeznaczony do użytku przez cały rok, więc mięso należy pokroić na większe kawałki niż Kebab. Rozmiar kawałków wynosi około 10 na 10 cm, ale zawsze są płaskie, więc należy je ciąć w poprzek włókien.
zapomniałem powiedzieć, że lepiej jest wziąć wieprzowinę, która nie jest tłusta. Mięso kroimy i układamy w jakimś pojemniku warstwami. Posyp każdą warstwę świeżym sokiem z cytryny, jeśli go nie ma, użyj octu stołowego. Każda warstwa musi być również solona i posypana przyprawami i przyprawami. Po zabiegach zapominamy o mięsie przez 3 godziny. W tym czasie będzie marynowany i stanie się jedzeniem gotowym do smażenia. Jeśli nie masz obrotowego szpikulca w piekarniku, używamy dowolnego szpikulca o odpowiednim rozmiarze. Kawałki mięsa muszą być bardzo ciasne, aby wyglądało na to, że jest to jeden duży kawałek. Teraz ostrożnie umieść go w rozgrzanym piekarniku i umieść pod nim blachę do pieczenia, aby nie stracić soku. Tym sokiem podlejemy nasze mięso, w przeciwnym razie wyjdzie suche. Nie zapomnij od czasu do czasu obracać rożna. Mięso piecze się przez półtorej godziny w temperaturze około 200°.
zapomniałem powiedzieć, że lepiej jest wziąć wieprzowinę, która nie jest tłusta. Mięso kroimy i układamy w jakimś pojemniku warstwami. Posyp każdą warstwę świeżym sokiem z cytryny, jeśli go nie ma, użyj octu stołowego. Każda warstwa musi być również solona i posypana przyprawami i przyprawami. Po zabiegach zapominamy o mięsie przez 3 godziny. W tym czasie będzie marynowany i stanie się jedzeniem gotowym do smażenia. Jeśli nie masz obrotowego szpikulca w piekarniku, używamy dowolnego szpikulca o odpowiednim rozmiarze. Kawałki mięsa muszą być bardzo ciasne, aby wyglądało na to, że jest to jeden duży kawałek. Teraz ostrożnie umieść go w rozgrzanym piekarniku i umieść pod nim blachę do pieczenia, aby nie stracić soku. Tym sokiem podlejemy nasze mięso, w przeciwnym razie wyjdzie suche. Nie zapomnij od czasu do czasu obracać rożna. Mięso piecze się przez półtorej godziny w temperaturze około 200°.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g