makaron jajeczny smażony z warzywami

codzienne danie, które nigdy się nie nudzi!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 10 g
tłuszcze 31 % 14 g
węglowodany 47 % 21 g
247 kcal
IG: 81 / 0 / 19

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

niedawno kupiłam nowy magazyn z przepisami kulinarnymi, w którym przeczytałam bardzo ciekawy przepis na makaron jajeczny smażony z warzywami. Ugotowałem to jedzenie i byłem bardzo zadowolony z wyników. Polecam wszystkim również spróbować tego dania. Specjalnie w tym celu dzielę się z Tobą sposobem jego przygotowania. Zaczynamy od gotowania makaronu jajecznego przez 5-7 minut. Po tym czasie Wrzuć gotowy do durszlaka, zalej zimną wodą i pozwól, aby nadmiar wilgoci spłynął. Teraz pokrój cebulę w cienkie pierścienie, podziel brokuły na małe kwiatostany. Następnie kiełki soi i kukurydzę myjemy i przenosimy do durszlaka. Teraz rozgrzej olej na patelni i smaż brokuły z kukurydzą przez około 2 minuty. Następnie dodaj cebulę, soję i smaż wszystko przez kolejną minutę. Teraz dopraw solą i pastą przyprawową. Ubij jajko kurze, wymieszaj z warzywami i pozwól mu stwardnieć. Smażyć makaron w istniejącym oleju i układać na talerzach z warzywami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Soja suszona nie gotowana - 403   kcal/100g
  • Soja gotowana - 130   kcal/100g
  • Soja Mizo - 171   kcal/100g
  • Soja kiełkowana surowa - 46   kcal/100g
  • Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421   kcal/100g
  • Beztłuszczowa mąka sojowa - 326   kcal/100g
  • Rafinowany olej sojowy - 899   kcal/100g
  • Soja - 403   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Makaron jajeczny - 304   kcal/100g

Podobne przepisy