skład / składniki
metoda gotowania
niedawno kupiłam nowy magazyn z przepisami kulinarnymi, w którym przeczytałam bardzo ciekawy przepis na makaron jajeczny smażony z warzywami. Ugotowałem to jedzenie i byłem bardzo zadowolony z wyników. Polecam wszystkim również spróbować tego dania. Specjalnie w tym celu dzielę się z Tobą sposobem jego przygotowania. Zaczynamy od gotowania makaronu jajecznego przez 5-7 minut. Po tym czasie Wrzuć gotowy do durszlaka, zalej zimną wodą i pozwól, aby nadmiar wilgoci spłynął. Teraz pokrój cebulę w cienkie pierścienie, podziel brokuły na małe kwiatostany. Następnie kiełki soi i kukurydzę myjemy i przenosimy do durszlaka. Teraz rozgrzej olej na patelni i smaż brokuły z kukurydzą przez około 2 minuty. Następnie dodaj cebulę, soję i smaż wszystko przez kolejną minutę. Teraz dopraw solą i pastą przyprawową. Ubij jajko kurze, wymieszaj z warzywami i pozwól mu stwardnieć. Smażyć makaron w istniejącym oleju i układać na talerzach z warzywami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal/100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Makaron jajeczny - 304 kcal/100g