kurczak pieczony w mące z papryką na patelni

kotlety, które zaskoczą swoim apetycznym wyglądem i smakiem gości.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 16 g
tłuszcze 60 % 25 g
węglowodany 2 % 1 g
296 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jeśli masz całego ptaka,rozbieram tuszę kurczaka na porcje. Udka i pierś ze skrzydłami i wszystko, co chcesz, będą używane.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Biję każdy kawałek specjalnym młotkiem,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Najważniejsze, aby nie przesadzić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie panieruję w mące zmieszanej z solą i zmielonym czarnym pieprzem,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    A w międzyczasie rozgrzewam olej na patelni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy tłuszcz jest gorący, kładę kotlety na patelni

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I smaż, aż kawałki pokryją się apetyczną złotą skórką z jednej strony. Odwróć i usmaż kurczaka z drugiej strony. To wszystko gotowe.

możesz wezwać gości do stołu, w przeciwnym razie byli zbyt smutni, najwyraźniej nie jedli obiadu. Cóż, zgadza się, jedzenie obiadu przed pójściem do przyjaciół nie jest najlepszym nawykiem, ponieważ jeśli spodziewany jest świąteczny stół, to w żołądku powinno być wystarczająco dużo miejsca na wszelkiego rodzaju gadżety. Nawiasem mówiąc, w ten sposób nauczyłem się kulinarnego przepisu na to jedzenie smażone na patelni. Spojrzałem jakoś na światło do znajomego i dotarłem w samą porę na kolację, to znaczy w bardzo odpowiednim czasie. A ona zamiast modnej lekkiej kolacji miała prawdziwy późny obiad z pachnącym barszczem na pierwszym i kotletami z kurczaka z kością smażonymi na patelni na drugim. Po trzecie były niesamowite domowe lody. Kotlety z kurczaka podawano z zielonym groszkiem, ale czasami podaję do nich również koreańską marchewkę. Ale nawet przy najzwyklejszych puree ziemniaczanym są również doskonałe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy