skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jeśli masz całego ptaka,rozbieram tuszę kurczaka na porcje. Udka i pierś ze skrzydłami i wszystko, co chcesz, będą używane.
Krok 2:
Biję każdy kawałek specjalnym młotkiem,
Krok 3:
Najważniejsze, aby nie przesadzić.
Krok 4:
Następnie panieruję w mące zmieszanej z solą i zmielonym czarnym pieprzem,
Krok 5:
A w międzyczasie rozgrzewam olej na patelni.
Krok 6:
Gdy tłuszcz jest gorący, kładę kotlety na patelni
Krok 7:
I smaż, aż kawałki pokryją się apetyczną złotą skórką z jednej strony. Odwróć i usmaż kurczaka z drugiej strony. To wszystko gotowe.
możesz wezwać gości do stołu, w przeciwnym razie byli zbyt smutni, najwyraźniej nie jedli obiadu. Cóż, zgadza się, jedzenie obiadu przed pójściem do przyjaciół nie jest najlepszym nawykiem, ponieważ jeśli spodziewany jest świąteczny stół, to w żołądku powinno być wystarczająco dużo miejsca na wszelkiego rodzaju gadżety. Nawiasem mówiąc, w ten sposób nauczyłem się kulinarnego przepisu na to jedzenie smażone na patelni. Spojrzałem jakoś na światło do znajomego i dotarłem w samą porę na kolację, to znaczy w bardzo odpowiednim czasie. A ona zamiast modnej lekkiej kolacji miała prawdziwy późny obiad z pachnącym barszczem na pierwszym i kotletami z kurczaka z kością smażonymi na patelni na drugim. Po trzecie były niesamowite domowe lody. Kotlety z kurczaka podawano z zielonym groszkiem, ale czasami podaję do nich również koreańską marchewkę. Ale nawet przy najzwyklejszych puree ziemniaczanym są również doskonałe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g