skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Chcę Ci również powiedzieć, jak je ugotować. Weź głęboki talerz. Połóż na nim paczkę twarogu. Weź widelec i zetrzyj go. Następnie dodaj trochę soli do cukru i rozbij jedno jajko. Następnie zetrzyj wszystko z twarogiem widelcem i wymieszaj. Powinieneś uzyskać jednorodną masę żółtawego koloru. Aby uzyskać smak, włóż kolejną torebkę waniliny do twarogu. Umyj rodzynki. Następnie włóż go do innego głębokiego talerza. Zalej go wrzącą wodą. Pozostaw na dziesięć minut. Niech puchnie. Następnie spuść wodę i pozwól jej wyschnąć. Dodaj go do twarogu i dobrze wymieszaj. Na koniec delikatnie dodaj mąkę i zagnieść ciasto. Wlej mąkę na oko. Ciasto powinno być poszarpane. Następnie weź patelnię. Wlej do niego olej roślinny. Podgrzej go. Uformuj kulki lub ciasta z ciasta o grubości około jednego centymetra. Smaż je na patelni na złoty kolor. Smażyć z obu stron. Z jednej strony potrzebujesz około 5 minut. To wszystko smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g