serniki z twarogu smażone z rodzynkami

bardzo smaczne i pożywne serniki na obfite śniadanie! Rodzynki można dodawać nie tylko do zapiekanki, ale także do serników. Moje dzieci jedzą je tylko z rodzynkami. Rodzaj niespodzianki dla nich. Przepis kulinarny podała mi przyjaciółka. Wciąż dręczyłem się, jak zainteresować moje dzieci sernikami. Nazwała go po prostu"sernikami z rodzynkami".
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 10 g
tłuszcze 34 % 18 g
węglowodany 47 % 25 g
298 kcal
IG: 0 / 28 / 72

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

Chcę Ci również powiedzieć, jak je ugotować. Weź głęboki talerz. Połóż na nim paczkę twarogu. Weź widelec i zetrzyj go. Następnie dodaj trochę soli do cukru i rozbij jedno jajko. Następnie zetrzyj wszystko z twarogiem widelcem i wymieszaj. Powinieneś uzyskać jednorodną masę żółtawego koloru. Aby uzyskać smak, włóż kolejną torebkę waniliny do twarogu. Umyj rodzynki. Następnie włóż go do innego głębokiego talerza. Zalej go wrzącą wodą. Pozostaw na dziesięć minut. Niech puchnie. Następnie spuść wodę i pozwól jej wyschnąć. Dodaj go do twarogu i dobrze wymieszaj. Na koniec delikatnie dodaj mąkę i zagnieść ciasto. Wlej mąkę na oko. Ciasto powinno być poszarpane. Następnie weź patelnię. Wlej do niego olej roślinny. Podgrzej go. Uformuj kulki lub ciasta z ciasta o grubości około jednego centymetra. Smaż je na patelni na złoty kolor. Smażyć z obu stron. Z jednej strony potrzebujesz około 5 minut. To wszystko smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy