skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc bierzemy płatki owsiane, jajka i mleko.
Krok 2:
Lekko ubij jajka trzepaczką, solą .
Krok 3:
Dodaj płatki.
Krok 4:
Dodaj mleko.Wymieszaj i pozostaw na 20 minut, aby płatki lekko puchły.
Krok 5:
I na razie robimy nadzienie. Do nadzienia bierzemy wszystko, co masz w domu pod & quot; ręką & quot;. Ale miałem naleśnik na dietetyczny posiłek, więc wziąłem warzywa i mozzarellę. Pokrój sałatę lodową (możesz wziąć dowolną).
Krok 6:
Pokrój mozzarellę.
Krok 7:
I ogórek.
Krok 8:
Wymieszaj nadzienie i sól do smaku.
Krok 9:
Rozgrzej patelnię. Lekko posmaruj olejem. Wlać mieszaninę jajek. Kiedy naleśnik zacznie się wiązać od dołu, odwróć go.
Krok 10:
I gotuj do miękkości. Możesz położyć nadzienie bezpośrednio na patelni na połowie.
Krok 11:
Ale zrobiłem to na talerzu. Przykrycie drugą połówką.
Krok 12:
Owsianoblin gotowy! Smacznego.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
ważne jest, aby zdawać sobie sprawę, że w naturze nie ma przepisów ani produktów, które z pewnością są dobre dla wszystkich ludzi lub bezwarunkowo szkodliwe dla wszystkich. Podobnie jak w przypadku leków, a także w żywieniu, istnieją wskazania i przeciwwskazania, dzienne Indywidualne normy spożycia, a dla większości ludzi wszystko to jest bardzo spersonalizowane. Jednocześnie istnieje wiele mitów "o prawidłowym odżywianiu" (na przykład: tłuszcz jest zły), które zniekształcają samą istotę tej koncepcji iw takiej zniekształconej formie rozprzestrzeniają się w Internecie i mediach. Dlatego pamiętaj, że każdy "przepis PP" będzie miał związek z prawidłowym odżywianiem tylko warunkowo, nie należy go traktować jako dogmatu. I nawet jeśli autor przepisu, "specjalista od zdrowego odżywiania" lub dietetyk i trener fitness nazywa coś przydatnym (PP) lub szkodliwym, być może nie jest to dla ciebie osobiście.
opinia administracji serwisu o prawidłowym odżywianiu może nie pokrywać się z opinią autora PP przepisu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Rzeżucha - 32 kcal/100g