owsianka na śniadanie dla prawidłowego odżywiania PP

na śniadanie, na dietetyczne jedzenie! Szczerze mówiąc, smak tego naleśnika mnie zaskoczył. Bardzo mi się podobało. Dlatego polecam ten przepis każdemu, kto chce spróbować czegoś nowego i kto lubi prawidłowe odżywianie.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 30 % 10 g
węglowodany 39 % 13 g
161 kcal
IG: 17 / 83 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc bierzemy płatki owsiane, jajka i mleko.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Lekko ubij jajka trzepaczką, solą .

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj płatki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mleko.Wymieszaj i pozostaw na 20 minut, aby płatki lekko puchły.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I na razie robimy nadzienie. Do nadzienia bierzemy wszystko, co masz w domu pod & quot; ręką & quot;. Ale miałem naleśnik na dietetyczny posiłek, więc wziąłem warzywa i mozzarellę. Pokrój sałatę lodową (możesz wziąć dowolną).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój mozzarellę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I ogórek.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj nadzienie i sól do smaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozgrzej patelnię. Lekko posmaruj olejem. Wlać mieszaninę jajek. Kiedy naleśnik zacznie się wiązać od dołu, odwróć go.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I gotuj do miękkości. Możesz położyć nadzienie bezpośrednio na patelni na połowie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ale zrobiłem to na talerzu. Przykrycie drugą połówką.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Owsianoblin gotowy! Smacznego.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

ważne jest, aby zdawać sobie sprawę, że w naturze nie ma przepisów ani produktów, które z pewnością są dobre dla wszystkich ludzi lub bezwarunkowo szkodliwe dla wszystkich. Podobnie jak w przypadku leków, a także w żywieniu, istnieją wskazania i przeciwwskazania, dzienne Indywidualne normy spożycia, a dla większości ludzi wszystko to jest bardzo spersonalizowane. Jednocześnie istnieje wiele mitów "o prawidłowym odżywianiu" (na przykład: tłuszcz jest zły), które zniekształcają samą istotę tej koncepcji iw takiej zniekształconej formie rozprzestrzeniają się w Internecie i mediach. Dlatego pamiętaj, że każdy "przepis PP" będzie miał związek z prawidłowym odżywianiem tylko warunkowo, nie należy go traktować jako dogmatu. I nawet jeśli autor przepisu, "specjalista od zdrowego odżywiania" lub dietetyk i trener fitness nazywa coś przydatnym (PP) lub szkodliwym, być może nie jest to dla ciebie osobiście.
opinia administracji serwisu o prawidłowym odżywianiu może nie pokrywać się z opinią autora PP przepisu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Rzeżucha - 32   kcal/100g

Podobne przepisy