kiełbaski w chlebie pita na patelni z serem

pożywne danie z wykwintnym sosem Ketchunez. Kiełbaski w chlebie pita na patelni z serem to pyszna i bardzo satysfakcjonująca opcja na śniadanie lub przekąskę. Z aromatyczną kawą na śniadanie lub ze słodkim napojem gazowanym na przekąskę. Przygotowanie jest proste i szybkie!
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 50 % 25 g
węglowodany 26 % 13 g
329 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kiełbaski w chlebie pita na patelni z serem? Uwolnij kiełbaski ze skorupy. Wygodnie jest to zrobić za pomocą małego noża, podważając skorupę na końcu kiełbasy. W sprzedaży są kiełbaski z naturalną skorupą. Nie można tego ostrożnie usunąć i nie ma potrzeby.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój duży arkusz cienkiego ormiańskiego chleba pita nożyczkami na długie paski. Szerokość pasków powinna być w przybliżeniu równa długości kiełbasek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej keczup i majonez na środek każdego paska. Każdy pasek zajmie około półtorej łyżeczki obu sosów. Możesz obejść się bez majonezu, wtedy zawartość kalorii w naczyniu znacznie spadnie. Ale moim zdaniem bez keczupu będzie bardzo smutno.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż keczup i majonez na całym obrabianym przedmiocie, mieszając je łyżeczką, nie docierając do jednej z krótkich krawędzi około półtora centymetra. Jest to konieczne, aby po przekręceniu powstały wykwintny SOS & quot; Ketchunez & quot; nie wypłynął i nie spalił się podczas smażenia. Posyp półfabrykat grubo startym serem na wierzchu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zawiń kiełbasę w chleb pita, zaczynając owijać wokół krótkiej krawędzi.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozgrzej patelnię nieprzywierającą z niskimi bokami na dużym ogniu. Wlej olej słonecznikowy i dobrze go podgrzej. Następnie możesz ułożyć kiełbaski do smażenia. Smaż przez około dwie minuty z każdej strony.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyłem z trzech stron. Czas gotowania może w dużym stopniu zależeć od używanej patelni, a także od indywidualnych cech kuchenki.

podczas pieczenia kiełbasek, pomimo wszystkich podjętych środków ostrożności, ser może nadal wyciekać z chleba pita. Należy go natychmiast usunąć z patelni, ponieważ bardzo szybko się spali.
ser do tego przepisu można wybrać zarówno twarde, jak i półtwarde odmiany (na przykład rosyjskie, Tilsiter, a nawet parmezan) i bardziej miękkie sery, takie jak mozzarella.
w jednym przypadku danie okaże się bardziej pikantne i pikantne, aw drugim bardziej delikatne.
nawet jeśli chodzi o wybór serów, polecam ser topiony do kanapek, a ser pleśniowy do kieliszka białego wina. Tutaj te odmiany raczej nie będą pasować.
wewnątrz pita kiełbasa okazuje się tak, jakby nie była gotowana przez bardzo długi czas. Ser jest całkowicie stopiony.
te kiełbaski podałam ze słodkim napojem gazowanym. Co mogę powiedzieć?! Oczywiście wszystkim się podobało! Jedyną rzeczą, która nie powinna dać się ponieść temu daniu, ponieważ jest bardzo kaloryczna.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy