skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kiełbaski w chlebie pita na patelni z serem? Uwolnij kiełbaski ze skorupy. Wygodnie jest to zrobić za pomocą małego noża, podważając skorupę na końcu kiełbasy. W sprzedaży są kiełbaski z naturalną skorupą. Nie można tego ostrożnie usunąć i nie ma potrzeby.
Krok 2:
Pokrój duży arkusz cienkiego ormiańskiego chleba pita nożyczkami na długie paski. Szerokość pasków powinna być w przybliżeniu równa długości kiełbasek.
Krok 3:
Wlej keczup i majonez na środek każdego paska. Każdy pasek zajmie około półtorej łyżeczki obu sosów. Możesz obejść się bez majonezu, wtedy zawartość kalorii w naczyniu znacznie spadnie. Ale moim zdaniem bez keczupu będzie bardzo smutno.
Krok 4:
Rozłóż keczup i majonez na całym obrabianym przedmiocie, mieszając je łyżeczką, nie docierając do jednej z krótkich krawędzi około półtora centymetra. Jest to konieczne, aby po przekręceniu powstały wykwintny SOS & quot; Ketchunez & quot; nie wypłynął i nie spalił się podczas smażenia. Posyp półfabrykat grubo startym serem na wierzchu.
Krok 5:
Zawiń kiełbasę w chleb pita, zaczynając owijać wokół krótkiej krawędzi.
Krok 6:
Rozgrzej patelnię nieprzywierającą z niskimi bokami na dużym ogniu. Wlej olej słonecznikowy i dobrze go podgrzej. Następnie możesz ułożyć kiełbaski do smażenia. Smaż przez około dwie minuty z każdej strony.
Krok 7:
Smażyłem z trzech stron. Czas gotowania może w dużym stopniu zależeć od używanej patelni, a także od indywidualnych cech kuchenki.
podczas pieczenia kiełbasek, pomimo wszystkich podjętych środków ostrożności, ser może nadal wyciekać z chleba pita. Należy go natychmiast usunąć z patelni, ponieważ bardzo szybko się spali.
ser do tego przepisu można wybrać zarówno twarde, jak i półtwarde odmiany (na przykład rosyjskie, Tilsiter, a nawet parmezan) i bardziej miękkie sery, takie jak mozzarella.
w jednym przypadku danie okaże się bardziej pikantne i pikantne, aw drugim bardziej delikatne.
nawet jeśli chodzi o wybór serów, polecam ser topiony do kanapek, a ser pleśniowy do kieliszka białego wina. Tutaj te odmiany raczej nie będą pasować.
wewnątrz pita kiełbasa okazuje się tak, jakby nie była gotowana przez bardzo długi czas. Ser jest całkowicie stopiony.
te kiełbaski podałam ze słodkim napojem gazowanym. Co mogę powiedzieć?! Oczywiście wszystkim się podobało! Jedyną rzeczą, która nie powinna dać się ponieść temu daniu, ponieważ jest bardzo kaloryczna.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g