Lula kebab na szaszłykach wieprzowych w piekarniku

obfity i pożywny Kebab Lula dla miłośników mięs! Jak się okazało, nie trzeba go gotować w naturze, ale można to zrobić w domu. Mając ten przepis w swoim arsenale, możesz sam wybrać, jak i gdzie gotować to danie - na ogniu lub w piekarniku. Spójrz na okoliczności!
ilgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 13 g
tłuszcze 63 % 26 g
węglowodany 5 % 2 g
292 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zwracam uwagę na kulinarny przepis na prawdziwą kuchnię orientalną. W nim powiem ci, jak zrobić kebab z wieprzowiny w piekarniku. Przygotowujemy produkty zgodnie z listą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw umyj i obierz wieprzowinę z kości i folii. Pokrój go na duże kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz przepuszczamy mięso przez maszynę do mięsa wraz ze smalcem i cebulą. Następnie mięso mielone należy dokładnie wymieszać, posolić i pieprzyć do smaku. Gdy mięso mielone jest gotowe, szczelnie zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na kilka godzin, aby stało się gęstsze i bardziej jednorodne.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie uformuj kiełbaski z mięsa mielonego i połóż je na szaszłykach lub drewnianych patyczkach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz umieść szaszłyki na grillu, na ruszcie lub na blasze do pieczenia, jeśli planujesz smażyć kebab w piekarniku. Tutaj należy wziąć pod uwagę, że podczas gotowania spłynie dużo tłuszczu. To danie gotuje się przez około 20-30 minut, aż mięso pokryje się piękną rumianą skórką.Jeśli podjąłeś kroki w celu zebrania spływającego tłuszczu, możesz również ugotować na nim przystawkę w postaci smażonych ziemniaków.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Lula kebab wieprzowy jest gotowy. Podawać ze świeżymi ziołami i sosem. Smacznego.

pomysł ugotowania kebaba w domu przyszedł do mnie zupełnie nieoczekiwanie. Kebab to zdecydowanie pyszne danie. Ale ponieważ nie ufam ulicznym jadłodajniom i słyszałem wiele nieprzyjemnych rzeczy na temat złej jakości smażenia kebabów, postanowiłem sam wziąć przepis. Nawiasem mówiąc, udało mi się go bardzo skutecznie ugotować. Nie jest tak skomplikowane, jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Na Wschodzie to danie oczywiście nie jest przygotowywane z wieprzowiny, ale najprawdopodobniej z jagnięciny, ale ten przepis jest bardziej dostosowany do realiów europejskich. Jeśli masz zamiar urządzić piknik, ten przepis będzie dla Ciebie idealny. Jeśli nigdzie się nie wybierasz, to danie można doskonale ugotować w prostym piekarniku w domu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy